Vanuit PLUS Bloemen werken wij samen met e•bloom. e•bloom is de groenste e•bloemist van Europa en zijn er trots op onderdeel uit te maken van Groenland BV. Binnen Groenland is duurzaamheid verankerd in de gehele bedrijfsvoering. Dit uit zich in een hoge mate van ecologisch bewustzijn en maatschappelijke betrokkenheid. In het maken van keuzes wegen zij de impact voor mens en milieu zwaar mee met als doel een duurzaam fundament te leggen voor de toekomst.

Ze verwerken zoveel mogelijk biologisch- en ecologisch geteelde producten. Ook opereren zij vanuit een uiterst duurzaam bedrijfspand op Green Park Aalsmeer.

Alle feiten op een rijtje:

Duurzaam pand 
e•bloom werkt vanuit een uiterst duurzaam bedrijfspand wat bestaat uit 100% herbruikbaar beton en is uitgerust met een WTW-unit. Met de restwarmte van de koelcellen en vanuit de productiehallen verwarmen en koelen ze de kantoorruimtes.

Zonnepanelen
Groenland gebruikt alleen duurzame (groene) energie en heeft daarom geen gasaansluiting. De 4.730 zonnepanelen op de daken voorzien grotendeels in de elektriciteitsbehoefte.

Elektrisch rijden
Met ruim 60 laadpalen stimuleert Groenland collega’s en partners om elektrisch te rijden van en naar het werk, leveranciers en klanten. Ook de tijdelijke krachten worden elektrisch vervoerd met busjes die op zelf opgewekte stroom rijden. Ook kan e•bloom een deel van haar klanten en leveranciers bezoeken op elektrische fat-bikes.

Water- en afval recycling
Groenland is zelfvoorzienend in haar waterbehoefte. Regenwater wordt opgevangen en gefilterd voor de bloemen en het afvalwater wordt gezuiverd en opnieuw gebruikt voor de toiletten in het pand. Afval wordt zorgvuldig gesorteerd om het te kunnen hergebruiken. Zo zijn er in de productieruimtes een kartonpers en afvoerband voor kartonnen bloemverpakkingen. 

Sedum daken
Op de daken rondom het pand is 140 m² aan duurzaam sedum dak geplaatst. Deze daken zorgen voor een goede isolatie, dragen bij aan een lagere CO2-uitstoot en nemen fijnstof op. Datzelfde geldt voor de grote bomen rondom de panden.

e•bee
Rondom het pand vind je een bijenhotel, meerdere insectenhotels en een heus bijenvolk van ruim 30.000 bijen. Eigen imker Lieke houdt als imker het welzijn van de bijen nauwlettend in de gaten. Middels het e•bee programma steunt e•bloom haar eigen bijenvolk, zorgt voor nieuwe volken en faciliteert bloemenveldjes. Dit doen ze door naast een stuk promotie voor de bijen ook een klein bedrag te reserveren per verkocht boeket. Zo kan iedereen op een natuurlijke manier zijn steentje bijdragen aan dit mooie en belangrijke initiatief.

No Waste Friday
Alleen op donderdag en vrijdag verstuurt e•bloom de No Waste Friday bos. Een flinke bos prachtige bloemen die ze op deze manier redden van de groenbak. De bloemen gaan niet onnodig verloren.

Bloempapier
e•bloom rolt haar boeketten in in speciaal voor haar geproduceerd papier wat volledig is gemaakt van bloemenafval.

Certificering
Groenland werkt op een transparante wijze met haar leveranciers en kent de herkomst van haar producten. Ook in de toepassing van de overige materialen weten ze precies waar het vandaan komt en hoe het is geproduceerd. Haar kwekers en andere toeleveranciers worden met de grootste zorg geselecteerd. Alles dagvers en duurzaam en gericht op zo min mogelijk afval en een neutrale carbon footprint. Dit alles is ook terug te zien in de certificaten die Groenland heeft behaald. Zoals: ISO 9001:2015 + ISO 14001:2015 + Global G.A.P. CoC + GGN label + FSC + MPS Florimark trade + Fairtrade + Amfori BSCI. Ook zijn we sinds 2019 aangesloten bij het Floriculture Sustainability Initiative (FSI).