Seizoensboeketten

Onze seizoensboeketten zijn boeketten gevuld met de mooiste en grootste bloemen die in het huidige seizoen van de beste kwaliteit zijn.

2 resultaten

Item 1-2 van 2 in totaal item(s)

Actieve filters

Seizoensboeketten, bijzondere bloemen van het seizoen

Bij seizoensboeketten denk je al snel aan boeketten met bloemen die heel specifiek zijn voor een bepaald seizoen. En dat klopt natuurlijk ook! Vaak bestaan seizoensboeketten dan ook voor het grootste gedeelte uit die specifieke seizoensbloemen. Een goed voorbeeld is natuurlijk een tulpenboeket in het voorjaar. Of het nu gemengde tulpen zijn, of tulpen van 1 kleur. Het tulpenboeket brengt gelijk de lente in huis. Vaak bestaat het tulpenboeket uit tulpen die worden ondersteund door mooi groen of andersoortige bloemen. Dit geldt ook voor andere seizoensbloemen zoals de prachtige zonnebloemen. Zie je zonnebloemen dan weet je gelijk dat het zomerseizoen is begonnen. Natuurlijk kent iedereen de traditionele zonnebloem met zijn gele bloembladeren en donkerbruine hart. Maar ook deze seizoensbloemen kennen veel variaties. Wat dacht je van bruin rode bladeren of witte bladeren met een zwart hart? En zelfs de gele zonnebloem heeft mooie varianten, zoals de fijnbladige Teddy. Seizoensbloemen zijn dus alles behalve standaard en verkrijgbaar in allerlei variaties, kleuren en grootten.

Waarom een seizoensboeket

Met een seizoensboeket in huis ervaar je het jaargetijde optimaal! Met een bos tulpen in huis is het gelijk lente. Een boeket van grote gladiolen zorgt gelijk voor dat zomerse gevoel. Of het nu gemengd is of als monoboeket, seizoensbloemen doen het altijd goed. En omdat wij onze bloemen direct van de kweker kopen bieden we bepaalde seizoensbloemen ook echt alleen maar in het seizoen aan. Hierdoor kunnen we de beste kwaliteit bieden tegen de allerbeste prijs. Juist omdat we onze seizoensboeketten ook echt alleen van seizoensbloemen vervaardigen zijn ze niet het hele jaar verkrijgbaar. Ieder seizoen, of iedere periode, verandert het seizoensboeket dan ook qua samenstelling en prijs. Hierdoor kunnen we altijd verse, actuele en bijzondere seizoensboeketten garanderen. 

Seizoensboeket bestellen

Het bestellen van een seizoensboeket is kinderlijk eenvoudig. In slechts een paar simpele clicks bestel je een trendy en fleurig boeket met prachtige bloemen van het seizoen. Op die manier is het heel eenvoudig om jezelf te verwennen of om iemand anders te verrassen. Heb je een account en ben je ingelogd? Dan is het bestellen nóg eenvoudiger! Je kiest je seizoensboeket en, als je de bloemen voor een ander bestelt, kun je een persoonlijke boodschap toevoegen. Het kaartje met deze persoonlijke boodschap voegen we dan voor je toe aan het boeket. Daarna geef je aan voor wie het boeket bestemd is en wanneer je wilt dat het seizoensboeket wordt bezorgd. Betalen doe je daarna veilig op de manier die het beste bij jou past. In deze paar simpele stappen heb jij een prachtig seizoensboeket besteld. Eenvoudiger kan het bijna niet. Het seizoensboeket wat je besteld is precies zoals je dat op de foto in de shop ziet staan. Omdat wij vanuit één locatie werken worden onze seizoensboeketten altijd op dezelfde manier met heel veel zorg samengesteld, gebonden, verpakt en verzonden. 

Verzorging Seizoensboeket 

Natuurlijk is het voor ieder boeket heel belangrijk om er heel goed voor te zorgen. Dat begint bij het op de vaas zetten van het boeket. Het seizoensboeket wordt geleverd op een beetje water. Dus als het boeket bij je aankomt is het wel fijn om de bos op water te zetten. Zorg ervoor dat je altijd een schone vaas gebruikt. Let bij de vaaskeuze ook op de kenmerken van de bloemen in het seizoensboeket. Zo groeien tulpen altijd nog een tijd door op de vaas. Was de vaas even goed af en spoel hem na. Vervolgens vul je de vaas voor de helft tot driekwart met vers leidingwater en voeg je de bloemenvoeding toe aan het water. Vervolgens pak je het het uitgepakte boeket en snijd je ca. 3 cm schuin af van de onderkant van de stelen. Knippen kan natuurlijk ook, maar gebruik dan het liefst een speciale bloemenschaar of een snoeischaar. Onze seizoensboeketten worden in ieder geval geleverd met schone, bladloze stelen. Mochten er toch nog blaadjes aan zitten, verwijder deze dan zodat ze niet in het water terechtkomen anders wordt het water snel troebel en dat komt de bloemen niet ten goede. Ook is het goed om het water af en toe te verversen. Het is dan overigens niet nodig om nieuwe bloemenvoeding toe te voegen. Tocht, direct zonlicht, fruit of de hete verwarming hebben een negatief effect op de bloemen van het seizoensboeket. 

Welke seizoensbloemen zijn er

Ieder seizoen kent zijn eigen seizoensbloemen die heel herkenbaar zijn voor iedereen en ook gelijk de associatie leggen met dat seizoen. Mooie voorbeelden zijn natuurlijk tulpen in de lente. Maar ook lentebloemen als anemonen, ranonkels en irissen zijn bloemen die je gelijk dat vrolijke lentegevoel geven. De ultieme zomerbloem is voor veel mensen natuurlijk de zonnebloem. Maar gladiolen, er zijn wel zo'n 260 soorten, zijn in de zomer ook niet te missen. Deze opvallende bloemen zijn prachtig als monobossen en maken vaak het verschil in een boeket. Herfstbloemen zoals chrysanten en asters hebben vaak mooie warme tinten en worden ook vaak gecombineerd met prachtige rozenbottels en de bijzondere physalis, ook wel de lampionplant genoemd. De amaryllis is verkrijgbaar van de winter tot aan de lente. Zijn prachtige grote bloemen herken je gelijk. Het is de ultieme seizoensbloem. Ook de ilex, beter bekend als de hulst, is met zijn bekende rode besjes een echte eyecatcher in menig winter- en kerstboeket.