Monoboeketten

Kenmerken van monoboeketten Mono betekent één of enkel. Monoboeketten kenmerken zich dus doordat er hoofdzakelijk 1 soort bloemen in zit. Dat betekent niet in alle...

Er is 1 product.

Item 1-1 van 1 in totaal item(s)

Actieve filters

Kenmerken van monoboeketten

Mono betekent één of enkel. Monoboeketten kenmerken zich dus doordat er hoofdzakelijk 1 soort bloemen in zit. Dat betekent niet in alle gevallen dat het ook echt meer 1 bloemsoort is, maar het is wel de bloem die de uitstraling van het boeket bepaalt. 

Voordeel van monoboeketten

Monoboeketten blijven vaak net iets langer staan dan gemengde boeketten. Dat komt omdat sommige bloemen in een gemengd boeket niet altijd heel goed samengaan. Daar kun je met de samenstelling van een boeket natuurlijk rekening mee houden, maar dat lukt natuurlijk niet altijd. En, het komt een boeket ook niet altijd ten goede. Bij monoboeketten, die hoofdzakelijk uit identieke bloemen bestaan, heb je die uitdaging niet.

Bekende monoboeketten

Natuurlijk kun je van iedere bloem een monoboeket of monobos maken. Er zijn echter bloemen waarbij je vaker een monovariant ziet dan bij andere bloemen. Vaak  gaat het hierbij om seizoensbloemen of om bloemen voor een speciale periode of feestdag. Denk aan een grote bos tulpen, een romantische bos rozen of aan zonnebloemen.